सतरंगी चुनरियाँ गजबण लहरियो, लहरावे,
पहनावों है रंग रंगीलो पेचों मान बढ़ावे,
सोना री नथनी प्यारी झुमका झूमें कान,
देव बसे हैं कण कण में देव बसे हैं कण कण में
रतना रो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
म्हारो प्यारो राजस्थान म्हारो प्यारो राजस्थान,
रतना रो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
धरती है या वीरा री धरती है या वीरा री,
उजली ऊँची शान देव बसे हैं कण कण में,
रतना रो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
म्हारो प्यारो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
माँ करनी और कैला देवी सती घणी पुजवाए,
रामदेव जी साँवणिया खाटू को श्याम बुलावे,
मेहंदीपुर या सालासर बालाजी करूँ प्रणाम,
देव बसे हैं कण कण में देव बसे हैं कण कण में
रतना रो राजस्थान रतना रो राजस्थान
म्हारो प्यारो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
एक लिंग री धरती पावन हियो घणो हर्षावे रे,
महाराणा प्रताप रो ग़ौरव स्वाभिमान जगावे रे,
अमर है धरती मीरा री पथ्वी राज महान,
देव बसे हैं कण कण में देव बसे हैं कण कण में,
रतना रो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
म्हारो प्यारो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
कैर सांगरी, दाल चुरमों घी गलगच्चा बाटी रे,
खीचड़ छाछ राबड़ी राघव मूंछ्या के दे आंटी रे,
कलाकंद मिष्ठान जलेबी जीमो जी जजमान,
देव बसे हैं कण कण में देव बसे हैं कण कण में,
रतना रो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
म्हारो प्यारो राजस्थान रतना रो राजस्थान,
Stringy chunaris, amazing waves,
Dresses are colorful, increase the value of the screws,
Sona ri nathni lovely jhumka jhumne ear,
God resides in every particle, God resides in every particle
Ratna Ro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
Mharo dear Rajasthan Mharo dear Rajasthan,
Ratna Ro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
Is it earth or Veera Ri is earth or Veera Ri,
The bright high glory God has settled in every particle,
Ratna Ro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
Mharo Pyaro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
Worship Maa Karni and Kaila Devi Sati Ghani,
Ramdev ji should call Sawaniya Khatu Shyam,
I salute to Mehandipur or Salasar Balaji,
God resides in every particle, God resides in every particle
Ratna Ro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan
Mharo Pyaro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
One linga ri earth is holy, hey ghanno Harshave re,
Maharana Pratap cry Gaurav Swabhiman Jagave Re,
The earth is immortal, Mira ri Pathvi Raj is great,
God resides in every particle, God resides in every particle,
Ratna Ro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
Mharo Pyaro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
Kair Sangri, Dal Churmon Ghee Galgacha Bati Re,
Khichad Buttermilk Rabri Raghav Mustache Ke De Aunty Re,
Kalakand Sweets Jalebi Jimo Ji Jajman,
God resides in every particle, God resides in every particle,
Ratna Ro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,
Mharo Pyaro Rajasthan Ratna Ro Rajasthan,