आजु मिथिला नगरिया निहाल सखिया,
चारों दुलहा में बड़का कमाल सखिया!
शिश मणी मौरिया, कुण्डल सोहे कनमा,
कारी कारी कजरारी जुलमी नयनमा,
लाल चंदन सोहे इनके भाल सखिया,
चारों दुलहा में बड़का कमाल सखिया!
श्यामल-श्यामल, गोरे- गोरे, जोड़ीया जहान रे,
अँखिया ना देखनी सुनलीं ने कान हे
जुगे जुगे, जीबे जोड़ी बेमिसाल सखिया
चारों दुलहा में बड़का कमाल सखिया!
गगन मगन आजु, मगन धरतिया,
देखि देखि दुलहा जी के, साँवर सुरतिया,
बाल वृद्ध, नर-नारी, सब बेहाल सखिया
चारों दुलहा में बड़का कमाल सखिया!
जेकरा लागी जोगी मुनि, जप तप कईले,
से मोरा मिथिला में पाहुन बन के अईले
आजु लोढ़ा से सेदाई इनके गाल सखिया..
चारों दुलहा में बड़का कमाल सखिया
Aaju Mithila Nagaria Nihal Sakhia,
Amazing friend among all the four bridegrooms!
Shish Mani Mauria, Kundal Sohe Kanma,
Kari Kari Kajrari Julmi Nayanma,
Red sandalwood sohe ke bhaal sakhiya,
Amazing friend among all the four bridegrooms!
Shyamal-Shyamal, White-Grey, Jodiya Jahan Ray,
Eyes don’t see, Sunli has ears
Juge Juge, Jeebe Jodi Bemisaal Sakhiya
Amazing friend among all the four bridegrooms!
Gagan Magan Aaju, Magan Earthia,
Look, see the bridegroom’s, Saanwar Surtiya,
Child aged, male and female, all helpless friends
Amazing friend among all the four bridegrooms!
Jekra Lagi Jogi Muni, Chanting Tapas Keele,
Se Mora Mithila Mein Pahun Ban Ke Aile
Sedai from Aju Lodha to her cheeks..
Amazing friend in all four bridegrooms