आँख्या को काजल थारो

IMG 20220912 WA0088

आँख्या को काजल थारो, होठां की  लाली जी,
तो अईया की लटक न पेल्या देखि भाली जी
आँख्या को काजल थारो…..

मोर मुकुट की थारे, सोभा घनेरी जी,
तो केसर को टीको,नख बेसर मतवालीजी
आँख्या को काजल थारो,……

काना में कुण्डल थारे,गले में गलपटियो जी,
तो कुण्डल के निचे,झूमे चम् चम् करती बाली जी
आँख्या को काजल थारो,……

हीरो और पन्ना जडियो,हार जड़ाऊ जी
तो कटी पर लटके,लट नागन जैसी काली जी
आँख्या को काजल थारो,……

दुलरी तिलरी भी झूले,बाजूबंद पुच्ची जी
तो फेंटो गुलनारी जापे झीनी झीनी जाली जी
आँख्या को काजल थारो………

पिले पीताम्बर माहि,लहर अनूठी जी
तो रुनक झुनक बाजे,नूपुर नखराली जी
आँख्या को काजल थारो……

श्याम बहादुर थारा,हरजस गावेजी,
तो उजड़ये दिला का दाता थे ही हो वनमाली जी
आँख्या को काजल थारो…….

Throw kajal to eyes, Lali ji of lips,
So don’t hang your eyes, see Bhaali ji
Throw kajal on eyes…..
Peacock Mukut ki Thare, Sobha Ghaneri ji,
So vaccinate Saffron, Nakh Basar Matwaliji
Throw kajal on eyes,……
There are coils in the ear, galpatio ji in the neck,
So under the coil, Bali ji swings.
Throw kajal on eyes,……
Hero and emerald jadeo, haar jadau ji
So hanging on the cut, Kali ji like a braided serpent
Throw kajal on eyes,……
Dulri Tilari also swing, arm Pucci ji
So Fanto Gulnari Jape Jhini Jhini Jali Ji
Throw kajal on eyes………
Peele Pitambar Mahi, wave unique ji
So runak jhunk baje, Nupur Nakhrali ji
Throw kajal on eyes……
Shyam Bahadur Thara, Harjas Gaveji,
So Vanmali ji was the giver of ruined hearts.
Throw kajal on eyes…….

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on telegram
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *