जदुकुल के भाल किरीट मनी ब्रज व्योम के भानु सुलाल जगे।
गोकुल के नाथ त्रिलोकपती श्रीकृष्ण के नैन विशाल जगे।।
जसुमति उर के सुख चैन जगे नन्दराय के कीरत माल जगे।
ब्रजवासिन नीरज उर विकसे ब्रजभानु जगे नन्दलाल जगे।।
पिक की मुख प्रीत सुनीत सखी मुदि भोर की गीत सुनाइ रहीं।
घनश्याम के नीरज नैन लखीं दल में अलि गूंजति आइ रहीं।।
ब्रजभानु विहान में जागि उठे विहगावलि नभ चहकाइ रहीं ।
दिसि प्राची लाल गुलाल भयी मुख कान्ह की लाली ललाइ रहीं।।
ब्रजराज मुडेर सबेर चढ़ी खग उड़ि उड़ि टेर लगाइ रहे।
शिशु भानु की हेम प्रभा निखरे बिखरे दिसि दस चमकाइ रहे।।
छिति से उतरे जिमि भानु खड़े जदुनाथहिं अर्घ चढ़ाइ रहे।
ब्रजभानु के पद रज की दुति से नभ भानु के तेज लजाइ रहे।।
उठि के बैठे जदुबीर लला हुलसे सकुचे अलसाइ रहे।
भुज तानि उठाइ सिकोरत हैं मुसकति रुकि रुकि जम्हुआइ रहे।।
रचि मीसत नैन कुमुद विहंसे पुनि मूंदैं मीसि जगाइ रहे।
त्रिभुवनपति लीला देखि मगन पद किंकर उर बलि जाइ रहे।।
कर कंचन झारी सम्हारि खड़ीं सुत के मुख नेह से धोइ रहीं।
नन्दरानि के लोचन नीर उमगि झरि झारी में गंग संजोइ रहीं।।
हिय प्रेम हिलोर बहोरि बहै कर तोय से अंक भिगोइ रहीं।
दृग प्रेम प्रसून जो अश्रु बहैं लड़ि मोती की माल पिरोइ रहीं।।
श्री हरि ॐ
The Bhal Kirit Money of Jadukul woke up the Bhanu Sulal of Braj Vyom. Nath Trilokpati of Gokul, Nain Vishal Jagi of Shri Krishna. Jasumati Ur’s happiness awakened the goods of Nandarai. Brajwasin Neeraj ur Vikse Brajbhanu Jag Nandlal Jaga.
Pick’s face was heard by Sunit Sunit Sakhi Mudi Bhor. Neeraj Nain Lakhin of Ghanshyam was echoed in Lakhin Dal. In Brajbhanu Vihan, there was a wake up, there was a lot of people. Dish Prachi Lal Gulal Bhai Mukh Kanh’s Lali was lashed.
Brajraj Muder, Saber climbed Khag Udi Udi Ter. Hem Prabha Nikhra of Shishu Bhanu was scattered. Jimi Bhanu, who landed from the client, kept standing Jadunathhin Argh. Nabh Bhanu’s sharpness remained with Brajbhanu’s verse Raj of Brajbhanu.
Jadubir Lala, a resident of him, was an almisher. Bhuj, Sikot are saying, Musakti Ruki Rukki Rukki Ruki Rahe. He was composed to meet the missed Nain Tri Tribhuvanpati Leela dekha Magan pada kinkar ur sacrifice.
But Kanchan Jhari Samhari was washed by Nehh of Sut’s Sut. Gang Sanjoi Rahin Gang Sanjoi Rahin Gang Sanjoi Mein Ke Lochan Neer Umgi Jhari of Nandarani. Hiy Prem Hilor Bahori Bahori Bahai Kar Toy Se Khigo Rahin. Share prem prasans jo pole without fight that goods will be good in thread. Sri Hari Hari